Nis

Nisan Ayı Kts çalışmasında Okuyan 7'ler projesi kapsamında okulumuz lise öğrencileri arasından 7'şer kişilik kitap okuma takımları oluşturuldu.Takımlar arasında kitap değişimi yapıldı.Bu çalışma ile  öğrencilerimizin kitap okumaya karşı olumlu tutum kazanması sağlandı.

Nis

KTS Mart ayı öğretmenler ve eğitim yöneticileri alanı kapsamında  Kestel Belediyesi tarafından 15-22 Mart  2023 tarihleri arasında, Muhsin YAZICIOĞLU Kültür Merkezi'nde düzenlenen Kitap Fuarı'na 22 Mart günü okulumuz 11. Sınıf öğrencilerinin katılımıyla Matematik Öğretmenimiz Serkan SARIUŞAK, Meslek dersi Öğretmeni Rabiha BAYOĞLU ve Coğrafya Öğretmeni Fatih GÜLEÇ’in rehberliğinde katılım sağlandı.

Öğrencilerimize kitap okuma alışkanlığını kazandırma ve öğrencilerimizin motivasyonunun arttırılması amacıyla düzenlenen bu gezide ayrıca öğrenciler yazarlarla da bir araya geldi.

Nis

Kestel Belediyesi'nin yaptığı YKS denemesinde ilçe 1. ve 2.si okulumuzdan çıktı. Yavrularımız ödüllerini İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Cengiz UÇ'un katılımıyla, Kestel Belediye Başkanı Önder TANIR'dan aldılar. 12/B sınıfından Dilara SERT kızımız 1. ve Rüveyda SERT kızımız 2. olmuştur. Kızlarımızın başarıları daim olsun.

Mrt

Okulumuzun tüm sınıf seviyelerinde meslek dersleri içerikli soru çözüm saati yapıldı.Bu sınavlarla öğrencilerin meslek derslerine olan ilgisini artırmak,daha önce öğrendikleri bilgileri tekrar etmek ve daha çok klasik anlatım üzerinden yapılan bilgi aktarımını çoktan seçmeli hale getirip bakış açılarını genişletmek  amaçlanmıştır. Ayrıca Din Öğretimi Genel müdürlüğüne ait materyallerin öğrenciler tarafından kullanımının yaygınlaştırılması sağlanmıştır.Yapılan soru çözüm saatlerinin ardından soruların ders öğretmenlerince cevaplandırılması da geri dönüt açısından faydalı olmuştur.

Mrt

KTS Mart ayı eğitim ortamları ve fiziki imkanlar alanı kapsamında meslek dersi öğretmenlerimizin planlamaları doğrultusunda panolara haftanın ayeti ve hadisi asıldı. Ayrıca LCD ekrandan da ayet ,hadis videoları yansıtıldı.

Mrt

Kestel Kız Anadolu İ.H.L olarak 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin yıldönümünde okulumuzda düzenlediğimiz program kapsamında gazimiz Kadir KARATEKE'yi ağırladık. Gazimiz öğrencilerimize Çanakkale Zaferinin öneminden bahsederken ,kendi gazilik sürecini de anlatmıştır. Çanakkale'nin bir vatan savunması,vatan borcu olduğunu;genç nesillere bu mücadeleyi anlatmanın da vefa borcu olduğunu vurgulamıştır.

Mrt

Kestel İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü,Kestel Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ve Kestel Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlemiş olduğu Küçük Kızlar Atletizm Yarışmasında Okulumuz Öğrencileri Kestel İlçe Birincisi Olmuştur. Aynı Turnuvada Ferdi sıralamada:

1.Hatice ALTINTAŞ

2.Şevval AKYOL

3.Elif Naz DAĞTEKİN

4.Meryem MANTAR

İlçe sıralamasında ilk Dörtte yer almıştır. Öğrencilerimizi tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

Mrt

KTS Şubat ayı öğretmenler ve eğitim yöneticileri alanı kapsamında okulumuz öğretmenleri Nurettin TOPÇU'nun Türkiyenin Maarif Davası adlı eserini okudu. Eseri özellikle etik ve maarif teması üzerinde değerlendirip verimli bir toplantı gerçekleştirdik.

Mrt

Kestel Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü'nün düzenlemiş olduğu Masa Tenisi Turnuvasında Okulumuz;

* A Takımı Kestel İlçe Birincisi

* B Takımı Kestel İlçe İkincisi

Yıldız Kızlar;

* A Takımı Kestel İlçe İkincisi

* B Takımı Kestel İlçe üçüncüsü

Küçük Kızlar ;

* A Takımı Kestel İlçe Birincisi

* B Takımı Kestel İlçe üçüncüsü

olmuştur.

Öğrencilerimizi ve emeği geçen Beden Eğitimi Öğretmenimiz Fariz İNCEBAY''ı tebrik ediyoruz.

Mrt

KTS Şubat ayı öğrenci mesleki gelişim alanı ile ilgili okulumuz ihl meslek dersleri öğretmeni Kenan ŞENTÜRK tarafından 11. sınıf öğrencilerimize Kur'an-ı Kerim'in ana konuları ve muhtevasına yönelik seminer düzenlenmiştir.

Mrt

KTS Şubat ayı değerler eğitimi ,bilim,sanat ,spor, sosyal kültürel etkinlikler kapsamında okulumuz kütüphanesinde "Askıda Kitap"  uygulaması başlatıldı. Öğrencilerimizin kitap sevgisi arttırmak, okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla düzenlenen etkinliğe öğrencilerin yoğun ilgisi oldu.

Mrt

KTS Şubat ayı Eğitim Ortamları ve  Fiziki İmkanlar Alanı ile ilgili olarak  okulumuz panoları ebru, hat ve tezhip çalışmaları ile donatıldı. Merdiven sahanlıklarında ve koridorlardaki panolarda öğrencilerimizin çalışmaları sergilendi.

Şbt

Okulumuzda KTS Şubat ayı "Akademik Gelişim Kariyer Planlama ve Hazırlık Alanı" kapsamında 8. ve 12. sınıflar için deneme sınavları planlanmış olup belirlenen tarihlerde programa uygun olarak yapılmıştır. Sınav sonuçları rehberlik servisi ve ders öğretmenleri tarafından  beraber değerlendirilmiştir.

Ock

Okulumuz Matematik Öğretmeni Mihriban Aslı KIRÇIL'ın da ortakları arasında yer aldığı Cebirsel Yolculuk isimli eTwinning projesi başladı. Projede çalışacak öğretmenimize ve öğrencilerimize kolaylıklar ve başarılar diliyoruz.

Proje Hakkında

Matematik öğrencilerin ön yargıyla yaklaştığı derslerde başı çekmektedir. Bir de işin içine harfler girince ilgisi olan öğrenci de korkuya kapılıp yapamayacağı endişesi ile matematik ile arasına mesafe koymaktadır. Amacımız öğrencilerimize matematikteki harfleri sevdirmek, eğlenceli etkinlikler ile bunları pekiştirmektir. Cebirsel ifadeleri kolay öğrenmek için günlük hayatla ilişkilendirip Web2.0 araçlarıyla bu etkinlikleri zenginleştireceğiz.

Ock

Adım Adım LGS projesi, okulumuz Matematik Öğretmeni Mihriban Aslı KIRÇIL tarafından yürütülen bir e-Twinning projesidir. LGS'ye hazırlanan 8. sınıf öğrencilerinin "Akran Danışmanlığı" yöntemi ile sınava hazırlık sürecini daha verimli geçirmelerini amaçlayan projede Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, İngilizce,İnkılap Tarihi, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi branşlarından öğretmenler görev almaktadır.