Ekm

Mevlid-i Nebi Haftası Kutlamaları kapsamında okulumuzda farklı etkinlikler düzenlendi.Hafta boyunca yapılan etkinliklerle sınıf panoları süslendi, hadislerden oluşan orotoryo ,ilahi korosu vb. etkinliklerle Peygamber Efendimiz anılmıştır.Emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Tem

15 Temmuz 2016'da milli birlik ve beraberliğimize sahip çıkan tüm vatandaşlarımızı saygı ile anıyoruz.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Kutlu Olsun .

Haz

KTS etkinlikleri kapsamında öğrencileri derse motive etmenin yolları üzerine müzakere yapıldı. Okulumuz öğretmenleri tarafından gerçekleştirilen toplantıda  her öğretmen fikrini paylaşarak, öğrencileri derse motive etmenin yolları üzerinde görüş bildirdi.Ayrıca bu fikirlerin derslerde kullanılmasının önemine de vurgu yapıldı.

Haz

Kts çalışması dahilinde düzenlediğimiz şiir dinletisi etkinliğinde 12 adet şairin hayatı tanıtılmış ve şairlerin şiirleri okunmuştur. Slaytlar fon müzik eşliğinde  öğrenci ve veli gruplarına sunulmuştur.

May

KTS çalışmaları kapsamında öğrencilerimize spor bilincini aşılamak, spor yapmaya teşvik etmek, fiziksel aktivitelere daha fazla zaman ayırmalarını sağlamak için ortaokul öğrencilerimizle sınıflar arası Voleybol,Basketbol ve Atletizm yarışmaları düzenlendi.

May

Okulumuz 8.sınıf öğrencilerini kişiliğin yapısına uygun ilgi alanlarının belirlenmesi,ileri vadede sevdiği mesleği yapan toplumlar oluşturmak ,üretimde verimliliği arttırmak,nitelikli meslek elemanları yetiştirmek amacıyla önceden planlama yapılarak Gürsu İlçesinde bulunan Lokman Hekim Sağlık Meslek Lisesinin tanıtımı yapılmıştır. Bu tanıtımda mesleklerin özellikleri ,maddi boyutu,Türkiye'deki çalışma koşulları gibi bilgiler verilerek öğrencilerin mesleki bilgileri geliştirilmiştir.

Farklı tarihlerde yine okul gezilerine devam edilerek İpekçilik Anadolu İmam Hatip Lisesi, Ahmet Hamdi Gökbayrak Fen Lisesi ve Ali Osman Sönmez Sosyal Bilimler Liselerine de gezi düzenlenmiştir.

May

KTS çalışmaları kapsamında okulumuzdaki hafız öğrencilerimiz ramazan ayı boyunca okul mescidinde mukabele okudular.Hafız öğrencilerimize ve onlara eşlik eden diğer öğrencilerimize teşekkür ederiz.

May

Türkiye'de ve Dünya'da gerçekleşen güncel, bilimsel , teknolojik buluş ve gelişmeleri içeren teknolojik gelişmeler panosu hazırlandı.Panoda sergilenen içerikler hakkında öğrenciler bilgilendirildi.

May

Okulumuz 2023-2024 Eğitim Öğretim yılında da eTwinning okulu etiketini alarak ünvanını korumaya devam ediyor.Bu çalışmada emeği geçen;

İngilizce Öğretmenlerimiz Gülçin ÇETİNTAŞ AYDOĞAN,Sema ÇELİK,

Matematik Öğretmenimiz Mihriban Aslı KIRÇIL ve

Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Binnaz GARİP'e teşekkür ederiz.

May

Kestel İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü,Kestel Gençlik ve Spor İlçe  Müdürlüğü ve Kestel Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlemiş olduğu Genç Kızlar Atletizm yarışmasında okulumuz öğrencileri Kestel İlçe Birincisi olmuştur. Aynı turnuvada ferdi sıralamada ;

1. Hamide EL KADUR

2.Esmanur GÖNCÜ - Rabia ALTUN

3.Zehra AKBULUT

4. Melisa Ecrin KAVAK - Ecrin BOZ

Öğrencilerimizi ve Beden Eğitimi Öğretmenimiz Fariz İNCEBAY'ı tebrik ederiz.

May

Kalite Takip Sistemi Mayıs ayı etkinliklerinden eğitim ortamları ve fiziki imkanlar alanı kapsamında okulumuzdaki mescidin durumu kontrol edilerek gerekli iyileştirmeler yapılmıştır. Ses düzeni,ayakkabılık ,askı,kitaplık vb. ile zenginleştirilmiştir.

May

Okulumuz 6/B sınıfı öğrencilerinden Reyyan UYAR Okul Sporları Küçük Kızlar Geleneksel Okçuluk müsabakalarında BURSA İl Üçüncüsü olarak AFYONKARAHİSAR'da düzenlenecek olan müsabakalara katılmaya hak kazanmıştır. Okulumuz il birinciliği müsabakalarında ismen anons edilmiştir.Öğrencimizi,ailesini ve emek verenleri tebrik ederiz.

May

Kalite Takip Sistemi kapsamında okulumuz öğretmenlerinden bir grup oluşturularak ,soru hazırlama teknikleri ve yeni nesil soru hazırlamaya yönelik çalıştay yapıldı.

Nis

Okulumuzdaki hafız  ve hafızlığa çalışan öğrencilerle toplantı yapıldı.Okulun mescidinde Kur’an ayı olan  Ramazan süresince hergün bir cüz Kur’an-ı Kerim okunması gerektiğinden bahsedildi .Hergün iki hafız öğrenci mescitte öğle arasında Kur’an-ı Kerim okudular.Okuyan öğrencilerin sınıf arkadaşları okunan Kur’an-ı Kerim tilavetini dinlediler.Son hafta ara tatil olduğundan kalan yedi cüz öğrencilere dağıtılıp Kur’an hatmi tamamlandı.Bu çalışmada emeği geçen öğrencilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.