KESTEL KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

Yeni Mahalle, Uludağ Caddesi, Kartal Sokak, No. 1 Kestel / Bursa
Vizyon
Tüm Öğrencilerimizi, demokrasi kültürünü benimsemiş; kendini bilen ve kendine güvenen; üreten ve sorun çözen; sosyal ve psikolojik yönden sağlıklı; milli ve manevi değerlere bağlı, ahlaki olgunluğa sahip fertler yetiştiren ve topluma önderlik eden bir eğitim kurumu olmak. Üniversitelerin her alanını en iyi derecelerle kazanabilecek ve eğitimini iyi bir şekilde sürdürebilecek alt yapıya sahip öğrenciler yetiştirmek; İslâm dininin inançları, ibadet ve ahlâk esasları ile ilgili işleri yürütmek, din konusunda toplumu aydınlatmak ve ibadet yerlerini yönetmek amacıyla din görevlileri yetiştirmek. ÖZETLE: Türkiye’ye öncü, dünyaya örnek bir eğitim kurumu olmak.
Misyon
Öğrencilerimizi, Türk Mili Eğitiminin amaçlarını benimsemiş, donanımlı, değişime ve gelişime açık, insanlığa yararlı ve saygılı, kültürel mirası özümsemiş, ahlaklı, dindar, örnek ve önder bireyler yetiştirmek. Bilgili, kültürlü, başarılı, kendine güvenen, kendi değerlerimizle birlikte insanlığın ortak kazanımları olan evrensel değerleri özümsemiş, yaratılanı Yaradan’dan ötürü sevebilen, tabiatı tahrip değil imar eden, sorun değil çözüm üreten, farklılıkları doğal ve zenginlik kabul edip bunlardan yararlanmayı hedefleyen kişilikli fertler yetiştirmek. ÖZETLE: İyi bir insan, örnek bir Müslüman, faydalı bir vatandaş, hayırlı bir evlat, sağlıklı ve mutlu bir fert yetiştirmek için varız. Yükümüzün ağır olduğunun farkındayız. Bu yola sabırla, tahammülle, ibadet aşk ve vecdiyle girdik ve devam etme azmindeyiz.
08:30-12:50 Sabah 12:50-13:50 Öğle Arası Tatili 13:50-16:00 Öğleden Sonra
İngilizce ve Arapça
Yok.
Ulaşım
İlçe merkezinden okula minibüs ve otobüs ile. İl merkezinden ilçe merkezine metro, otobüs ve minibüsler ile.
İlçe Merkezi
İl Merkezine : 10 km İlçe Merkezine : 500 m
Kontenjan Bilgileri
9.Sınıf Kontenjanı=102 10.Sınıf Kontenjanı=136 11.Sınıf Kontenjanı=102 12.Sınıf Kontenjanı=102