Kestel Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

İmam Hatip Sevdalısı 10 gönüllü hayırseverin İş Adamı Hüseyin YAVUZ öncülüğünde bir araya gelmesi ile Kestel İmam Hatip Lisesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği 2012 yılında kurulmuş ve okulumuzun binası için çalışmalara başlanılmıştır.

Okul binası için yer tahsisi Kestel Belediyesince yapılmış olup, ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile okul binasının yapımı protokolü imzalanarak inşaat çalışmalarına geçilmiştir.

Okul binası için yer tahsisi ve inşaat aşamasında Kestel Belediye Başkanı Sayın Yener ACAR büyük bir özveri ve gayret göstermiştir. Okulumuz, takriben 14.000 m2 toplam alan üzerinde 1.000 m2 bina alanı olarak planlanmış olup, bir yıl gibi kısa bir sürede bitirilerek 2013-2014 eğitim ve öğretim yılına yetiştirilmiştir.

Okulumuzun çevre düzenlemesi, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılmış olup, okul binasının yapımında ve çevre düzenlemesinde Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Recep ALTEPE'nin büyük katkıları olmuştur.

Okulumuz, ilk defa 2012-2013 eğitim-öğretim yılında İmam Hatip Ortaokulu 5. Sınıf ve İmam Hatip Lisesi 9. Sınıf seviyesinde öğrenci almaya başlamış ve kendi binası henüz yapım aşamasında olduğundan, söz konusu eğitim-öğretim yılında Kestel Hasan Aslanoba Anadolu Lisesinde geçici olarak hizmet vermiştir. 24 Derslikli okul inşaatının tamamlanmasıyla, 2013-2014 eğitim öğretim yılında kendi binasına taşınmış ve resmi açılışı ise Başbakan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Sayın Bülent ARINÇ'ın iştiraki ile 28/11/2013 tarihinde yapılmıştır.

2012/2013  Yılında 4+4+4 yasa gereği bünyesinde İmam Hatip Ortaokulu olan İmam Hatip Lisesi olarak eğitim öğretime başlamıştır.

2013/2014 Eğitim-Öğretim Yılında anadolu bölümü de açılarak okul Kestel Anadolu İmam Hatip Lisesi adını almıştır.

2015/2016 Eğitim-Öğretim Yılında ise okul bahçesinde Vani Mehmet Anadolu İmam Hatip Lisesi adında yeni bir okul yapılıp erkek öğrenciler o okula aktarılmış ve okulumuz Kestel Kız Anadolu İmam Hatip Lisesine dönüştürülmüştür.

Okulumuzun Kurucu Müdürlüğü M. Abdullah IŞIK tarafından yapılmıştır. İlk kadrolu Müdürü ise Mehmet TURAN olup, 21/10/2013 tarihinde görevine başlamıştır. Bu görevi halen sürdürmektedir.

Yayın: 10.02.2016 - Güncelleme: 15.05.2024 08:51 - Görüntülenme: 3307